Hoppa till innehåll

Kaupthing bank sponsrade idrott – historisk referens

Kaupthing Banks sponsringsåtaganden skall ligga i linje med vår filosofi, Thinking Beyond.

Kaupthing Banks sponsringsåtaganden skall ligga i linje med vår filosofi, Thinking Beyond – att tänka bortom det traditionella. Vi ser också att de verksamheter vi sponsrar skall vara varumärkesstärkande, vilket ofta kräver långsiktiga projekt som följer våra affärsmässiga värderingar och principer, och samtidigt överensstämmer med våra kunders intressen.

Samhälle
SIWI
Kaupthing Bank har sponsrat SIWI (Stockholm International Water Institute) under flera år och är grundare till Stockholm Water Prize. SIWI är ett policy institut som bidrar till det internationella arbetet med att bekämpa världens snabbt ökande vattenproblem. SIWI verkar för att en framtidsorienterad och kunskapsintegrerad vattensyn skall tillämpas vid beslutsfattande, nationellt och internationellt, för en hållbar samhällsutveckling och ett hållbart nyttjande av jordens vattenresurser.
Stockholm Water Prize instiftades 1990 och är ett internationellt vattenmiljöpris som delas ut årligen av Stockholm Water Foundation till en forskare, organisation eller institution som genom vetenskaplig eller teknisk forskning eller genom konkreta resultat lämnat ett väsentligt bidrag till bevarandet av världens vattenresurser. Syftet med priset är att främja intresset för forskning och utveckling inom det globala vattenområdet genom att hedra framstående initiativ för att bevara jordens vattenresurser

AMREF
Vatten och rent vatten är en bristvara, inte här i Norden men på allt för många platser världen över.. Kaupthing stödjer ett projekt att sanera vattenkällor, bygga vattenreservoarer och förmedla kunskap om hygien för att förbättra levnadsvillkoren. Projektet omfattar 60 hushåll i Uganda, där varje hushåll består av cirka tio personer. Tillgång till rent vatten innebär förbättrad hälsa och bättre försörjningsmöjligheter genom odling.

Stiftelsen AMREF Sweden, som grundades 1976, samlar in pengar till utvalda projekt i de berörda länderna. Donationer som lämnas från privatpersoner och företag går oavkortat till verksamheten i Afrika. Högste beskyddare för AMREF Sweden är HM Kung Carl XVI Gustaf.

Idrott
I ett företag som vill nå framgång krävs det hårt arbete under lång tid. Det är exakt samma
sak som krävs om du skall bli världens uthålligaste skidåkare. Oskar Svärd, född 1976, har jobbat hårt länge. Nu skördar han vinsterna av det arbetet. Oskar har de senaste åren varit Sveriges bäste långloppsåkare på skidor. Med tre segrar (2003, 2005 och 2007) i Vasaloppet har han skrivit in sig i historieböckerna för alltid. Han blev också den förste segraren i Kinesiska Vasaloppet 2003. Han har två gånger vunnit Jizerska Padesatka i Tjeckien och varit på pallen i alla de stora klassiska långloppen, Tartu Ski Marathon i Estland, Marcialonga i Italien och König Ludwig Lauf i Tyskland.